cPanel är den bästa kontrollpanelen för ett webbhotell

Genom mina år som webbutvecklare har jag arbetat med en hel del webbhotell. En del har varit bra och en del mindre bra, det är som vilka företag som helst. Alla kan inte vara bra eller bäst. Det finns alltid någon som är bättre/sämre än den andre. Det jag vill komma till är att jag arbetat med flera olika kontrollpaneler som erhålls av webbhotell. Det finns de kontrollpanelerna som är utvecklade av själva webbhotellet själv. Och dessa har jag ingen bra erfarenhet av då dessa oftast är fullt av buggar. Men en kontrollpanel som jag skarpt rekommenderar över alla andra är cPanel.

Med kontrollpanelen cPanel kan man sköta allt med sina hemsidor. Skapa nya FTP-konton, lägga till extra domäner, skapa databaser, se statistik över besökare, installera program genom fantastico och mycket mera. Det är ett alldeles otroligt verktyg som jag skarpt rekommenderar. Är jag ute efter ett nytt webbhotell så är det detta jag först av allt kollar. Sedan brukar man titta på priset och hårdvaran som ett webbhotell använder då detta också väger stor betydelse över vilket hotell man ska välja för sin hemsida. Vad tittar du efter?

Ett webbhotell som jag haft snart i två år är Webbdo. Och de använder kontrollpanelen som jag föredrar. Läs mer om deras webbhosting och bli en nöjd kund som mig själv.

7 May 2012