Vi flyttar mer och längre

Det flyttas som aldrig förr, och enligt undersökningar som gjorts så är vi också mer vänligt inställda till att flytta längre än förr. Tidigare år var det mer vanligt att flytta till ett boende nära platsen man växte upp, och i de fall som man valde att flytta längre så handlade det i regel om studier. En person som föddes i Stockholm kunde bo några år i Norrköping för att läsa på högskolan där, och sedan beställa flyttstädning i Norrköping efter man packat klart och sedan flytta hem igen. 

Idag kan flyttlasset gå åt andra håll

Nu är det faktiskt lika vanligt att man väljer att flytta till en helt ny ort, som Växjö till exempel, efter man studerat klart. Det finns flera skäl till att vi ser denna förändring i beteendet. 

  • Man väljer att flytta dit jobben finns
  • Kärleken får bestämma
  • Huspriser kan skilja sig åt rejält
  • En ny start

Det absolut vanligaste skälet att flytta från den ort man växt upp i är att man får jobb någon annanstans. Men det är faktiskt nästan lika vanligt att man mött sitt livs kärlek och väljer att flytta hem till sin partners hemort. Ett annat skäl man inte förakta är huspriserna. Ett annat skäl till att man väljer att boka flyttstäd i Växjö och packa ner allt sitt pick och pack är att man vill starta om livet, börja på ny kula. För många är det ett viktigt val i livet. 

14 Jan 2021