Om företagspresenter

I den nutida mobila världen har även de anställda börjat röra på sig mer och mer, och det blir allt vanligare att man byter jobb relativt ofta. Om man förr i tiden många gånger stannade kvar på det företag man börjat jobba på kanske till och med hela livet ut så är det nuförtiden istället många som byter jobb nästan som man byter kalsonger. Det blir allt svårare för företag att hålla kvar sina anställda, och det är här som företagspresenter spelar en viktig roll.

Ett företag som ger presenter till sina anställda visar på så sätt uppskattning för den tid och kraft som de anställda lagt ner. Självklart är det inget substitut för bra lönevillkor eller övriga förmåner, men väl genomtänkta gåvor vid till exempel jul eller innan sommarledigheten kan faktiskt vara just det där lilla extra som får de anställda att känna ytterligare lojalitet mot företaget.

Det gäller dock att presenterna är genomtänkta. En t-shirt med företagsloggan kanske fungerar om det handlar om något teambuildingevent, men som present till en anställd är det ingen direkt höjdare. Däremot kan en kortlek med företagets logotyp på fungera utmärkt som present – förutsatt att kortleken håller bra kvalitet. Alla kortspelare uppskattar ju en bra kortlek, så om ditt företag kan synas i ett sådant sammanhang är det självklart positivt. Det behöver alltså inte nödvändigtvis röra sig om dyra gåvor, det räcker bara att de sticker ut på något sätt – företagspresenterna måste skilja sig från mängden, det är det viktigaste. Och självklart måste de också glädja mottagaren.

Även om det kanske inte går att vara superkreativ när det kommer till företagspresenter (det är inte så enkelt att vara superkreativ om man ska köpa gåvor åt flera hundra personer samtidigt) så gäller det ändå att beställa presenter som inte har motsatt effekt – så tänk till en gång extra nästa gång du ska köpa företagspresenter, det kan vara det som gör att din stjärnsäljare tackar nej till ett nytt jobb och blir kvar hos dig istället!

27 Sep 2013