Vad kostar det att anlita flytthjälp?

Att flyttaDen som är på gång att flytta ställer sig säkert frågan ”Vad kostar det att anlita flytthjälp?”. Efter att ha packat under flera månader, rensat och slängt en massa saker ser man framemot att få komma till ro i sitt nya boende. Då är det många som vill anlita flytthjälp för att slippa det sista momentet som brukar ta en hel dag. Många företag som erbjuder flytthjälp tar betalt per timme. Det eftersom det är så svårt att avgöra hur lång tid en flytt kommer att ta. Så det man kan tänka på för att få ner kostnaden är att minimera deras arbetstid.

För det första handlar det om hur väl man förberett flytten genom att packa ner så mycket som möjligt i lådor och skruvat isär möbler. Man kan till och med bära ut alla saker vilket gör att flyttfirman snabbt kan lassa på det på lastbilen när de kommer.

För det andra handlar det om hur långt bohaget ska köras. Är det 5 mil tar det ju självklart längre än om det bara är 5 km. Detta är inte mycket man kan påverka men som man kan ta med beräkningen.

Nästa steg är förutsättningarna vid det nya boendet. Finns det ingen eller bara en liten hiss tar det betydligt längre tid än om man bor på bottenplan eller om det finns en stor i hiss i huset. Vill man pressa tiden på denna punkt kan man be dem som hjälper till med flytthjälpen att bara ställa allt utanför huset där man bor så kan man själv sköta sista biten. Det är praktiskt genomförbart om man flyttar från en liten lägenhet med bara ett rum. Men kommer bohaget från en större lägenhet tar det väldigt stor plats att ha alla sina saker stående utanför en ingång under den tiden man själv ska bära upp det.

Så svaret på frågan vad en flytthjälp kostar är ”Det beror på…”

31 Jan 2014